Mindfulness bewust leven en bewegen

Wij zijn vaak zo druk met alles dat we aan de essentie van het leven voorbijgaan. Te veel drukte leidt tot stress en spanningen. De opgeslagen spanning maakt ons ongeduldig en gefrustreerd. Vaak hebben we geen aandacht meer voor de mensen om ons heen omdat we het te druk hebben. Later is er spijt om wat we gemist hebben.

Mindfulness, Albatros met jong

De balans is uit ons leven. Druk doen is een gewoonte geworden die we niet gemakkelijk los kunnen laten. Zelfs zo sterk dat als we een moment niets doen en rusten, dit als tijdverspilling kan worden ervaren. Vaak komen we niet aan rusten toe omdat er continu gedachten door ons hoofd gaan.

Als het bovenstaande je bekend voorkomt en je wilt iets veranderen aan je leven dan kan een cursus Mindfulness iets voor je zijn.

De training is gebaseerd op de door Jon Kabat-Zinn ontwikkelde stressreductie training. Het helpt je om anders om te gaan met stress, pijn, moeilijke momenten en om rust te brengen in onze vaak malende gedachten.

De training is gericht op het rust brengen in je hoofd en lichaam. Je gaat bewuster ervaren wat je zintuigen je aanbieden dus bewust ruiken, proeven, voelen, horen en zien. Je maakt kennis met een aantal meditatietechnieken en manieren van bewegen die je kunnen helpen om te ontspannen en meer te genieten van je leven. Je voelt je lichaam en de veranderingen die er plaatsvinden tijdens een bodyscan (het bewust voelen hoe je ligt, zit, staat).

Tevens zijn er een aantal manieren van ademen die je kunnen helpen om meer in contact te komen met wat er in je omgaat. Je kunt ervaren dat je met behulp van aandacht en je ademhaling onaangename gevoelens kunt verminderen.

Je leert in de training op een andere manier te kijken naar en omgaan met gebeurtenissen en uitdagingen in het dagelijkse leven.

Sitemap | Disclaimer | 2010 – 2015 © Vivid Care