Mindfulness en stress verminderen door in het "nu" te leven

Mindfulness leert je de aandacht de focussen en helpt je om met aandacht te zijn waar je bent in dit moment, ongeacht of de ervaring neutraal, onplezierig of prettig is. Het oefenen van het volledig aanwezig zijn in het nu en het ervaren van wat je nu voelt heeft een transformerende werking in hoe je met jezelf en met anderen omgaat en hoe je je gedraagt in stressvolle situaties en bij moeilijke en uitdagende gebeurtenissen.

Mindfulness; albatros met jong

Bij Mindfulness wordt je je bewust van de eenheid van lichaam en geest. Je ervaart hoe (onbewuste) gedachten, gevoelens en gedragingen inwerken op je emotionele, psychische en spirituele gezondheid. Onze gedachten hebben een grote invloed op stress en stressgerelateerde klachten en hierbij zijn de positieve effecten aangetoond in de autonome fysiologische processen zoals verlaging van de bloeddruk, vermindering van overmatige opwinding en extreme reacties.

Je leert bij Mindfulness diverse technieken zoals meditatie, adembewustzijn, bodyscan en bewust met aandacht bewegen als hulpmiddelen voor het omgaan met stress, pijn, ziekte en de uitdagingen van het leven.

Mindfulness kan je helpen om:

  • effectiever om te gaan met stress en zorgen
  • met meer vertrouwen om te gaan met ziekte
  • het hervinden van je innerlijke balans, controle en vrede met wat er is
  • makkelijker te ontspannen en levensvreugde terug te vinden of te vergroten.

Mindfulness geeft je de handvatten om beter te luisteren naar je innerlijke bronnen waardoor je je prettiger gaat voelen en meer in balans komt.

De diverse technieken zijn inpasbaar in je dagelijkse leven en helpen je om meer bewust aanwezig te zijn in het moment. Door bewust in het moment te zijn met wat je doet zonder oordeel ontstaat ruimte voor inzicht en opening voor verandering.

Sitemap | Disclaimer | 2010 – 2015 © Vivid Care