Bedrijfstraining Mindfulness

De aandachttraining Mindfulness kan een goed hulpmiddel zijn om het ziekteverzuim terug te dringen en de werksfeer positief te beïnvloeden. Meer en meer werknemers hebben last van stress, burn-outverschijnselen of zijn hard op weg de gevolgen te ondervinden. Vaak slapen ze slecht of te kort, hebben regelmatig hoofdpijn, verkrampte nekspieren, rugpijn, buikpijn of voelen zich lusteloos en moe. Langdurige stress is een sluipmoordenaar die langzaam en ongemerkt je gezondheid aantast.

Bij een goede balans wisselen activiteit en rust elkaar af. Maar veel mensen stoppen niet en zijn zich niet eens meer bewust hiervan. Het is het gevolg van het leven in een tijdperk waarin alles wordt geregeerd door de agenda en tijd. We vergeten onze fysieke leidraad.

Mindfulness Bedrijfstraining; Opening in rots en stromend water

Werknemers durven vaak niet aan te geven dat de belasting te hoog is
- ze willen niet zwak overkomen -
en managers weten niet altijd waarmee een werknemer bezig is en doen er daarom gemakkelijk nog een schepje bovenop. Mensen presteren beter als ze ontspannen zijn en hun emoties beter kunnen beheersen.

Uit diverse Engelse en Amerikaanse studies blijkt dat aandachttraining positieve effecten heeft. Stress, fysieke en psychologische klachten verminderden bij mensen die een cursus hadden gedaan. De deelnemers hadden ook een sterker afweersysteem. Het immuunsysteem was alerter. Bij depressieve klachten heeft aandachttraining eveneens een positief effect.

De bedrijfstrainingen kunnen in-company gegeven worden of op de locaties in Eindhoven (Centrum of Woensel) of Helmond Brandevoort. In overleg kan een training op een andere locatie worden gegeven.

Als u interesse heeft kunt u vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aanvragen.

Sitemap | Disclaimer | 2010 – 2015 © Vivid Care